Cimke Archívum ◊ szerver ◊

WordPress 3.4 magyar beta 2
2012, április 10, kedd  | Szerző:

A WordPress csapat elérhetővé tette a WordPress 3.4 második beta verzióját magyarul is oldalon. Ettől függetlenül ismételten kérjük ügyfeleinket, hogy ne teszteljenek beta verziókat cégünk szerverein, tárhelyein.

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , , , | Szólj hozzá
Megjelent a Joomla 1.7.1
2011, szeptember 26, hétfő  | Szerző:

A mai napon jelentette be a Joomla Project a Joomla 1.7 es verziójának első biztonsági frissítését melyet azonnal elérhetővé is tettek. Ebben a javításban 3 közepes fokozatú problémát és sok egyéb kis védelmi hibát javítottak a rendszeren, így minden cégünktől bérelt web tárhelyen kötelező elvégezni ezen frissítést mihamarabb, hogy a védelmi hibás rendszerek ne veszélyeztessék se az ön honlapját se web szerverünk biztonságát.

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , , | Szólj hozzá
Megjelent a WordPress 3.2.1
2011, július 16, szombat  | Szerző:

Miután több mint egy millióan töltötték le a WordPress 3.2 verzióját most megjelent a 3.2.1 es frissítés hozzá. Mely egyrészről biztonsági frissítés, kijavítja az észlelt szerver összeférhetetlenségi hát az új verzióban. Ezen felül az új irányító pult design elemeiben észlelt hibákat is javítja plussz húsz új Twenty Eleven témát is tartalmaz.
Az új WordPress 3.2-es rendszernek köszönhetően a frissítés sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mivel a rendszer kizárólag azon fájlokat telepíti újra, melyekben változás történt, a változatlanul maradt állományokat nem telepíti újra. Kérjük érintett ügyfeleinket, hogy tárhelyükön frissítsék CMS rendszerüket.

Mail-szerver tárolórendszerre kötése
2011, június 02, csütörtök  | Szerző:

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy holnap (azaz 2011. június 3.-án) 23:00 és 24:00 óra között a fő levelező szerverünket (mail.tarhelyolcson.hu) rákötjük a közös tároló-rendszerre. A fejlesztési munkálatok miatt 23:00 és 24:00 óra között körülbelül 20 perces üzemszünet várható a POP3 és IMAP, valamint a weblevelező szolgáltatásokban.
Megértésüket előre is köszönjük!

Tárhely

Tárhely

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , , | Szólj hozzá
Szerver és a tárolórendszer karbantartás
2011, május 31, kedd  | Szerző:

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy ma este (azaz május 31.-én) 21:00 és 22:00 óra között karbantartási munkálatokat (operációs rendszer verziójának frissítése, stb.) végzünk az adatbázisokat kiszolgáló elsődleges adatbázis szerveren, valamint a közös tárolórendszeren. Mindkét eszközt újra kell indítsuk, ezért várhatóan 5-10 perc üzemszünet várható az adatbázis-kiszolgálásban, valamint a VPS-szerverek esetében. Megértésüket előre is köszönjük.

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , | Szólj hozzá
Áram- és szerverkarbantartás
2011, április 13, szerda  | Szerző:

A Magyar Telekom 2011. április 14-én, reggel 7 órától erősáramú karbantartást végez a Dataplex szerverteremben. A karbantartás során lekapcsolják az egyik oldali áram-betáplálást. A karbantartást munkatársunk személyesen felügyeli, az esetleges üzemzavarok elkerülésének érdekében két eszközünket lekapcsolja, majd egy másik tápsínre csatlakoztatja, ezt követően pedig újraindítja. A 6:30 és 7:00 óra között részünkről végrehajtott művelet kapcsán üzemszünet lesz a mySQL szolgáltatásban.

A reggeli karbantartás keretében szoftveresen frissítjük a levelező-szervert is, így rövid időre szünetelni fog a POP3-IMAP- és a weblevelező-szolgáltatás.

Ettől függetlenül hamarosan rácsatlakoztatjuk a levelező szervert a közös tárolórendszerre, folytatva a szerverparkunk korábban bejelentett fejlesztését. E fejlesztésről a továbbiakban itt nyújtunk tájékoztatást.

Időközben – a közelmúltban – a Magyar Telekom létesítette a teljes szerverparkunk számára a redundáns, emelt üzemszintű 1000 Mbit-es adathálózatot. A hálózati eszközünkbe két, egymástól független UTP-kábel csatlakozik. E fejlesztés az adathálózat üzembiztonságát hivatott növelni.

1. oldal1