Cimke Archívum ◊ Magyar Telekom ◊

IPv6 a Tárhely Olcsónnál
2011, május 25, szerda  | Szerző:

2011. június 3-án, hajnal 3 és reggel 7 óra között fogja felkapcsolni a Magyar Telekom az IPv6-ot. A Tárhely Olcsón vagy egy darab /48-as, vagy pedig egy darab /56-os IPv6-tartománnyal lesz jelen az új hálózatban. A szervereinket, és a DNS-szervereinkben lévő doméneket természetesen üzembe helyezzük IPv6-címmel is.

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , , | Szólj hozzá
Statikus kapcsolók üzembe helyezése
2011, május 09, hétfő  | Szerző:

A saját rackszekrényeinkbe APC statikus kapcsolókat fogunk hamarosan üzembe helyezni.
Tárhely
A statikus kapcsolók az egytápos szerverek áramellátását hivatottak növelni úgy, hogy nagyon kis – ~6 ms – késleltetéssel automatikusan átkapcsolnak a másik áramfázisra abban az esetben, ha az egyik betáplálás bármilyen okból megszűnik.
A Magyar Telekom A + B, egymástól független áram betáplását nyújt a rackszekrényünk számára.
Az áprilisi, minden évben elvégzett erősáramú karbantartások során az egytápos gépeket másik fázisra kellett kötni, vagy épp a karbantartási munkálatok idején le kellett állítani.
A statikus kapcsoló beüzemelésével erre nem lesz szükség abban az esetben, ha csak részleges, egy fázist érintő karbantartást végez a szolgáltató (márpedig egyazon alkalommal csak az egyik fázist ellenőrzik), mivel az egytápos szervereket a statikus kapcsolóra fogjuk rákötni.
Hamarosan beállítjuk a második rackszekrényünket – újfent a minőségi termékeiről ismert APC-t választottuk a 48 unitos rackszekrényünk szállítójaként, s természetesen az új szekrénybe is statikus kapcsolót helyezünk üzembe, így összesen 2 ilyen eszközt fogunk megrendelni az APC-től.

Áram- és szerverkarbantartás
2011, április 13, szerda  | Szerző:

A Magyar Telekom 2011. április 14-én, reggel 7 órától erősáramú karbantartást végez a Dataplex szerverteremben. A karbantartás során lekapcsolják az egyik oldali áram-betáplálást. A karbantartást munkatársunk személyesen felügyeli, az esetleges üzemzavarok elkerülésének érdekében két eszközünket lekapcsolja, majd egy másik tápsínre csatlakoztatja, ezt követően pedig újraindítja. A 6:30 és 7:00 óra között részünkről végrehajtott művelet kapcsán üzemszünet lesz a mySQL szolgáltatásban.

A reggeli karbantartás keretében szoftveresen frissítjük a levelező-szervert is, így rövid időre szünetelni fog a POP3-IMAP- és a weblevelező-szolgáltatás.

Ettől függetlenül hamarosan rácsatlakoztatjuk a levelező szervert a közös tárolórendszerre, folytatva a szerverparkunk korábban bejelentett fejlesztését. E fejlesztésről a továbbiakban itt nyújtunk tájékoztatást.

Időközben – a közelmúltban – a Magyar Telekom létesítette a teljes szerverparkunk számára a redundáns, emelt üzemszintű 1000 Mbit-es adathálózatot. A hálózati eszközünkbe két, egymástól független UTP-kábel csatlakozik. E fejlesztés az adathálózat üzembiztonságát hivatott növelni.

1. oldal1