Cimke Archívum ◊ google ◊

Google Plus
2011, július 16, szombat  | Szerző:

15 milliárd dollárral nőtt a Google értéke pedig még csak bétatesztelés alatt áll a Google+

A Google bővíti szolgáltatásainak repertoárját a Google Plus közösségi oldallal, mely még jelenleg bétatesztelés alatt áll 5 millió felhasználóval (véleményem szerint ez lehet talán az eddigi legnagyobb bétateszter csoport a világon:) ). Sokak úgy gondolják, hogy méltó ellenfele lehet a Facebook-nak, amin mi sem csodálkoznánk tekintve a Google más szolgáltatásai által nyújtott kitűnő és számukra ingyenes reklámlehetőségeinek. Hamarosan már meghívó nélkül is lehet csatlakozni az új szociális “agykiller” médiához, ami hatalmas növekedéshez vezethet, de ezt majd eldönti az idő és az agymosott tömegek lelkesedésének mértéke a Google+ iránt.

Az új “fejlesztésnek” hála a Google részvényeinek értéke 482,80 dollárról, 597,64 dollárra nőtt (a pénteki tőzsdei záráskor); hogy érzékelhessük ennek mértékét elég elmondani, hogy ezáltal a cég összértékre 15 milliárd USD-vel növekedett, ám még így se éri el a 6 hónappal ezelőtti értékét. Az alábbi grafikonon nyomon követhetjük ezt a 8 hónapos periódust.


Nagyításért kattints a képre.

Kategória: Friss Hírek |  Cimkék: , , | Comments off
Nem szolgáltat ki adatokat a Google…
2011, június 28, kedd  | Szerző:

Nem szolgáltat ki adatokat a Google a magyar kormánynak.

A magyar kormányhivatalok immáron 68 alkalommal kértek ki felhasználói adatokat a Google-től, mely megkeresésekre eddig az amerikai multi eddig egyetlen alkalommal sem válaszolt, olvasható a Google transzparencia jelentésében.

Ebben a jelentésben olvashatjuk, hogy mely országok hányszor kértek ki felhasználói adatokat a Google-től és hány százalékban kaptak ezerke a kérésekre választ.
Az összesítés elsősorban bűnügyekkel és más illegális cselekményekkel kapcsolatos adatkérésekre irányul.
A korábbi jelentésekben, eddig nem szerepelt Magyarország, ugyanis azon országok, melyektől kevesebb mint 30 ilyen jellegű kérés érkezik nem kerülnek fel a listára.

Az elmúlt 1 év során nagyjából hasonló mennyiségű megkeresés érkezett Japánból és Belgiumból is, mely országok 90 és 73 százalékban kaptak választ kéréseikre. Törökország az egyetlen, aki Magyarországhoz hasonlóan 0%-ban kapott választ 45 megkeresésére, a legjobb aránnyal pedig az USA rendelkezik, ők 4606 kérést nyújtottak be és 94%-ban kapták meg a kért adatokat a Google-től. Ezen idő alatt Svájc pedig egyetlen megkeresést sem intézett a céghez.

A jelentés megjegyzésében olvashatunk arról, hogy a feltüntetett adatok alapján nem lehet teljes összehasonlítást végezni, mivel sok esetben az egyes országokból érkező adatkiszolgáltatási kérések ugyan azon ügyre vonatkoznak.

Emellett a Google külön összesíti a jogsértő tartalmak eltávolítására irányuló kéréseket. Ezen listán Magyarország nem szerepel, itt a listavezető Brazília és az Egyesült Királyság. Anglia 38 bejelentést tett 93518 jogsértő tartalomról, Brazília esetében pedig 263 bejelentés érkezett 12363 tartalomról, mely adatok az első esetben 89%-ban a második esetben pedig 76%-ban már nem szerepelnek az interneten nyílt webtárhelyen.

PageRank frissítés
2011, június 27, hétfő  | Szerző:

Ma hajnalban hivatalos Google (Full-Scale PR Update – 27/06/11) PageRank frissítés volt. Sokak szerint kifejezetten kegyesen osztotta ki a Google az értékeket, sok új oldal PR 0-ról egyből 3-4 es helyezést kapott. Más rég elfeledett és nem frissített oldalak is sok esetben visszakapták évekkel korábban elvesztett PageRank pontjaikat, de természetesen sokan kaptak lefokozást is. Vitatott még, hogy vajon lesz e a hetekben Page Rank korrekció vagy a jelenlegi értékek biztosak e már a következő frissítésig, de ami biztos, hogy mától a Tárhely Olcsón oldala is büszke tulajdonosa a PR 4-nek.

Támadások a Gmail ellen Kínából
2011, június 02, csütörtök  | Szerző:

A napokban publikálta a Google hogy Kínából több ízben hacker támadások érkeztek érkeztek Gmail rendszerük felé, melyek célja több ezer mailbox feltörésére irányult. A támadások kelet-kínai Shandong tartomány Jinan városából érkeztek a visszakövetett IP-címek alapján. A Google elmondása szerint Shandong tartományból már 2010 januárjában is érkeztek ilyen jellegű támadások szervereik ellen egy helyi iskolából, mely az állítások szerint kapcsolatban áll a kínai hadsereggel is.
A kínai külügyi szóvivő, Hong Lei elfogadhatatlannak tartja, hogy a támadásokért bárki is a Kínai államot hibáztassa és nyilatkozatában kijelenti, teljességgel alaptalanak a vádak, melyek a Kínai államot és hadsereget érzik a támadások hátterében. Egyes szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy egy harmadik ország (fél) igyekszik “hamis zászló” alól kelteni a feszültséget, bár szerény véleményem szerint aki ismeri Kína internettel és a szabadságjogokkal kapcsolatos politikáját, az nem nevezi szakértőnek azt ki ilyesmit állít.

1. oldal1