Áram- és szerverkarbantartás
2011, április 13, szerda | Szerző:

A Magyar Telekom 2011. április 14-én, reggel 7 órától erősáramú karbantartást végez a Dataplex szerverteremben. A karbantartás során lekapcsolják az egyik oldali áram-betáplálást. A karbantartást munkatársunk személyesen felügyeli, az esetleges üzemzavarok elkerülésének érdekében két eszközünket lekapcsolja, majd egy másik tápsínre csatlakoztatja, ezt követően pedig újraindítja. A 6:30 és 7:00 óra között részünkről végrehajtott művelet kapcsán üzemszünet lesz a mySQL szolgáltatásban.

A reggeli karbantartás keretében szoftveresen frissítjük a levelező-szervert is, így rövid időre szünetelni fog a POP3-IMAP- és a weblevelező-szolgáltatás.

Ettől függetlenül hamarosan rácsatlakoztatjuk a levelező szervert a közös tárolórendszerre, folytatva a szerverparkunk korábban bejelentett fejlesztését. E fejlesztésről a továbbiakban itt nyújtunk tájékoztatást.

Időközben – a közelmúltban – a Magyar Telekom létesítette a teljes szerverparkunk számára a redundáns, emelt üzemszintű 1000 Mbit-es adathálózatot. A hálózati eszközünkbe két, egymástól független UTP-kábel csatlakozik. E fejlesztés az adathálózat üzembiztonságát hivatott növelni.